PKN
Protestantse gemeente Tange-Alteveer
 
Kinderkerk “Jonathan” Kinderkerk “Jonathan”

Kinderkerk wordt elke zondagochtend, met een aantal uitzonderingen, gehouden in het gebouw bij de kerk. De kinderkerkdienst begint vóór de preek en eindigt wanneer de kinderen met de leiding, tijdens de collecte, de kerk binnengaan.

Voor de naam “Jonathan”  liggen de volgende twee teksten ten grondslag:

1 Samuël 14:45  Maar het volk zeide tot Saul: Zou Jonathan sterven, die deze grote overwinning in Israël behaald heeft? Dat zij verre! Zo waar de Here leeft, er zal geen haar van zijn hoofd ter aarde vallen. Want met Gods hulp heeft hij heden dit verricht. Zo bevrijdde het volk Jonathan, en hij stierf niet.

1 Samuël 23:16  Toen begaf Jonathan, de zoon van Saul, zich op weg en ging naar David in Choresa. Hij versterkte zijn vertrouwen op God.

Op tweede kerstdag houdt de kinderkerk de kerstfeestviering.
De dienst begint ’s morgens om 09.30 uur en wordt gehouden in de kerk.
De dienst wordt geheel ingevuld door de kinderkerk en de kinderen zullen dan ook een actieve bijdrage leveren.

Kinderen van 4 t/m 12 jaar zijn van harte welkom.

 
Kinderkerk Kinderkerk
En dan gaan we behoorlijk snel richting het einde van een best wel bijzonder jaar.
Zondag 28 november is de eerste adventzondag. We zullen als kinderkerk het advent/kerstproject van bijbelbasics volgen. Samen op weg naar het kerstfeest.
Het thema is: Tel je mee? We zullen in de dienst en tijdens de kinderkerk samen met u en jullie toeleven naar het kerstfeest om de geboorte van onze Here Jezus te gedenken en te vieren.

Maar eerst gaan we woensdag 3 november van 12.15 uur tot 15.00 uur dankdag vieren met de kinderen van de kinderkerk en de kinderen van de basisschool. We vertrouwen op een goede opkomst en een leuke, gezellige en leerzame middag. 
Daarna komt advent en gaan we ons voorbereiden op het vieren van de geboorte van de Here Jezus tijdens het kerstfeest op 2e kerstdag ’s morgens.

Leiding kinderkerk Jonathan 

 
 
 
 
!! NIEUW !!
Film Vakantie Bijbelclub
meer
 
Kerkdienst Rechtstreeks Bekijken of beluisteren
meer
 
Digitaal Kerkblad
https://kerk-alteveer.jouwweb.nl/
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.