PKN
Protestantse gemeente Tange-Alteveer
 
Van de consulent
25 jan 2021 Van de consulent

Gebed gevraagd. Zoals ik u in het kerkblad van februari jl. heb geschreven is een van de hoofdtaken van mij als consulent:
het adviseren van de kerkenraad.
Maar het is de vraag of er volgend jaar nog wel een kerkenraad in Alteveer is. In de kerkenraad hebben we daarover gesproken, en hierbij deel ik dat met u.

De kerkenraad bestaat uit drie colleges: het college van ouderlingen; het college van diakenen; het college van kerkrentmeesters. Ieder college dient uit minimaal 2 ambtsdragers te bestaan. Zowel het college van diakenen als het college van kerkrentmeesters dienen bovendien aangevuld te worden met een 3e persoon die geen ambtsdrager hoeft te zijn.
Momenteel bestaat de kerkenraad uit 6 personen. Maar aan het eind van dit kalenderjaar zijn 2 kerkenraadsleden aftredend.
Dat betekent dat er 4 kerkenraadsleden overblijven. Zoals u weet zijn al deze overblijvende kerkenraadsleden familie van elkaar, en die situatie vindt iedereen inclusief de familieleden zelf, onwenselijk. Zo kan de kerkenraad en daarmee ook de kerk te Alteveer niet verder.

Dit gaat u als lid van de kerk in Alteveer aan het hart. Als enige kerk op het dorp heeft u immers de roeping om samen gemeente van Christus te zijn tot heil van het dorp.
Als er echter geen kerkenraad meer is, kan de kerk in Alteveer ook niet bestuurd worden.
U begrijpt: dit kan zo niet langer.

Wat moeten we eraan doen?
Er moeten voor volgend jaar voor ieder college weer minstens twee ambtsdragers zijn.
Dat kunnen 6 nieuwe ambtsdragers zijn, waarmee alle huidige kerkenraadsleden aftreden. Het kunnen ook 2 of meer nieuwe ambtsdragers zijn als aanvulling op de overblijvende kerkenraadsleden. Of een mix van deze twee opties.

Omdat dit iets is wat heel de gemeente aangaat willen we hier graag met u op de gemeenteavond van 13 oktober a.s. over doorspreken: Als het gaat over de toekomst van de kerk in Alteveer in welke vorm dan ook, moet er eerst weer een wettige kerkenraad zijn, en hoe kunnen we die krijgen?

In aanloop naar de gemeenteavond en de daaropvolgende ambtsdragerverkiezingen wil ik u daarom vragen om mee te bidden voor de gemeente waar u deel van bent. Bid of de Here God gemeenteleden bekwaam en bereid wil maken om ambtsdrager te worden. En wie weet, merkt u tijdens dat gebed wel dat u het zelf bent.

Als u hierover door wilt spreken, neem gerust contact met mij of met collega Van der Wind op.

Hartelijke groet en in Christus verbonden,
Ds. C.G. op ’t Hof


 
terug
 
 
 
Ere Dienst 14-07-2024
meer
 
 
   
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.