PKN
Protestantse gemeente Tange-Alteveer
 
Vanuit de kerkenraad Vanuit de kerkenraad


Als kerkenraad zijn we momenteel bezig met een aantal zaken; allereerst de consequenties van de verlenging van de lock-down die er voor zorgt dat de on-line diensten voorlopig doorgaan zonder gemeenteleden.
Gelukkig hebben we dankzij u als gemeente nu twee identieke camera’s, met dezelfde beeldkwaliteit, zodat bij wisselen van beeld de voorganger haarscherp in beeld is. Daarnaast hebben we nog geen afscheidsdienst kunnen plannen voor de aftredende ambtsdragers zodat we “gelukkig” nog met 9 ambtsdragers zijn (anders zouden dat er 6 geweest zijn).
Tegelijk is dat ook de zorg (of eigenlijk de teleurstelling) van de kerkenraad dat er kennelijk weinig behoefte bestaat om de huidige vacatures op te vullen zodat de urgentie om een eventuele samenwerking met Onstwedde aan te gaan niet onder druk zou komen te staan.
Feit blijft echter dat er de komende jaren meerdere ambtsdragers aftredend zijn; in 2022 zijn dat ouderling-kerkrentmeester J. ten Seldam-Mensink en ouderling B. Horlings zodat zonder enige aanvulling de kerkenraad nog zal bestaan uit ouderling J.A Wolfs en A. Wolfs en diaken A. Wolfs-Maarsingh en J.J Wubs.
Zelfs al zouden we er in slagen om een samenwerking met Onstwedde te organiseren, iets waar overigens meestal wel enige tijd over heen gaat, dan blijven er slechts 2 ouderlingen verantwoordelijk voor de pastorale zorg van heel onze gemeente en de vraag is dan of dat een werkbare situatie is voor 2 mensen die overdag hun dagelijks werk doen. Binnen de kerkenraad willen we indien nodig wel schuiven met functies mocht dit beter uit komen voor de taakverdeling, maar doen hierbij nogmaals een dringende oproep om bij uzelf na te gaan of het talent dat u gekregen hebt niet gebruikt kan worden in de kerkenraad.
Weest in geen ding bezorgd, maar laten bij alles uw wensen door gebed en smeking met dankzegging bekend worden bij God. Fill. 4 : 6                                               
B. Horlings

 
terug
 
 
 
Bladvulling
meer
 
Digitaal Kerkblad
https://kerk-alteveer.jouwweb.nl/
 
40 Dagen Kalender
 
 
Rechtstreeks Kerkdienst bekijken
https://www.youtube.com/channel/UCqkp5ZNExnKQn0P1AQUFubA?disable_polymer=true
  meer
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.