PKN
Protestantse gemeente Tange-Alteveer
 
Kinderkerk Kinderkerk

Langzaam aan gaan we naar het einde van alweer een bijzonder jaar. Zonder vuurwerk zoals tegenwoordig gebruikelijk is. Dat was er ruim 2000 jaar geleden ook niet. Of was er misschien toch wel vuurwerk toen Jezus is geboren???
Eind november beginnen we middels het advent-project van bijbelbasics om ons voor te bereiden op de geboorte van de Here Jezus.
Hierover leest u meer in dit kerkblad.
Dit jaar willen wij als kinderkerk samen met de gemeente kerstfeest vieren. Wij willen dit doen in de vorm van een gezinskerstfeest.
De komende tijd gaan wij verschillende gemeenteleden benaderen om mee te werken aan dit gezinskerstfeest.
Zoals de situatie nu is, zal het gezinskerstfeest gewoon op 2e kerstdag om 9.30 uur in de kerk plaatsvinden. Mocht het zo zijn, dat de corona-regels veranderen, dan passen wij ons daar vanzelfsprekend bij aan en zal het gezinskerstfeest in een andere vorm plaatsvinden.


‘Tel je mee?’ Dat is dit jaar het thema waarmee we op weg gaan naar Kerst. De Bijbel vertelt dat iedereen waardevol is voor God. Het kerstverhaal maakt dat op een bijzondere manier duidelijk. Jezus zelf kwam naar de aarde als een klein en hulpeloos kind, onder arme omstandigheden. Zo liet God aan ons zien dat juist ‘kleine’ mensen, zonder macht en invloed, een speciale plek bij Hem hebben.
Iedere zondag lezen we verschillende teksten uit het Oude en Nieuwe Testament over personen die in de ogen van anderen
misschien niet veel voorstelden, maar die van God een belangrijke taak of een bijzondere rol kregen. Iedere zondag zal er een luikje van de adventsposter worden geopend, waarna er een filmpje van “schapen enzo” wordt getoond, en zullen we luisteren naar het thema-lied. Zo horen we 5 teksten uit de bijbel over “kleine” mensen die voor God juist heel belangrijk zijn. (thuis kan er meegekeken en geluisterd worden via de live-stream)
Thuis krijgen de kinderen een eigen adventsposter en een boekje met verhalen en opdrachtjes, zodat ze thuis meekunnen doen.
Leest u met ons mee?


 
terug
 
 
 
Liturgie (02-10-2022) (09:30 uur)
meer
 
Kerkdienst Bekijken of beluisteren
meer
 
Digitaal Kerkblad
https://kerk-alteveer.jouwweb.nl/
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.