PKN
Protestantse gemeente Tange-Alteveer
 
Kinderkerk November Kinderkerk November

In november lezen we 2 verhalen over Job, een gedicht over wijsheid, en God en Job die met elkaar spreken. Deze verhalen passen goed aan het einde van het kerkelijk jaar (de maand november). Dat is de tijd waarin in veel kerken de overleden mensen herdacht worden. De verhalen van Job sluiten hier mooi bij aan: ze gaan over het lijden van mensen en de grote levensvragen die daarbij horen. En over God die in alles aanwezig blijft, en die groter blijkt te zijn dan wij kunnen bedenken. Daarna lezen we een tekst uit Klaagliederen. De dichter van deze tekst voelt zich ellendig: hij is verdrietig en bang. Toch zegt hij ook dat hij vertrouwt op God, op Gods liefde en trouw. Hierna begint het adventsproject.
Leest u met ons mee?
Advent en Kerst
Zondag 27 november is de eerste adventszondag.
We zullen als kinderkerk het adventsproject van bijbelbasics volgen. Samen op weg naar het Kerstfeest.
Het thema is: Ik kan niet wachten! De tijd van advent is een tijd van wachten. Het woord ‘advent’ betekent ‘komst’: we wachten op de komst van Jezus. We zien uit naar zijn geboorte en zijn komst als mens op aarde. Dat vieren we met Kerst. En dat is ook het thema waarmee we dit jaar naar Kerst toeleven: Ik kan niet wachten!

 

terug
 
 
 
Chr.Jeugdclub 12-15 JAAR
meer
 
Harkema uit Kapuna
meer
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.