PKN
Protestantse gemeente Tange-Alteveer
 
Even voorstellen
24 okt 2022 Even voorstellen

De kerkenraad heeft mij gevraagd of ik gedurende de periode dat u geen eigen predikant/kerkelijk werker heeft, pastorale bijstand wil verlenen aan de gemeente.

Dat wil ik graag doen, daarom hier enkele woorden over wie die “ik” is en over de invulling van de taak.
Ik ben Ds. W. van der Wind, heb met mijn vrouw en kinderen ruim 17 jaar op de Holte gewoond (Stobkeweg) en ben in die jaren al vaker bij u voorgegaan in de kerkdiensten.
Omdat ik een chronische ziekte heb gekregen waardoor het werk op de Holte teveel werd, zijn wij een jaar geleden verhuisd naar Veele.
Daar hebben we opnieuw een prachtig plekje gekregen, vanwaar ik nog vele jaren de beschikbare energie hoop te mogen besteden in dienst van mijn Zender.

Door het coronavirus en de huidige beperkingen in contacten, lijkt het me niet verstandig om, maar ongevraagd bezoeken te gaan afleggen.
Toch kan pastoraal contact, juist in een tijd waarin we de onderlinge gemeenschap voor een groot deel moeten missen, behulpzaam zijn bij het voorkomen van eenzaamheid.
Ook worden mensen ziek zoals ook gebruikelijk was buiten de corona, er kan sprake zijn van geestelijke nood, het moeten accepteren van het verlies van een geliefde of een onverwacht overlijden, of u zoekt een uitlaatklep om u gevoelens of gedachten te delen.
Kortom, er kan altijd een beroep worden gedaan op pastorale bijstand, maar dan moet u het wel zelf laten weten!! 
Ik weet wel dat mensen vaak niet zelf aan de bel trekken of het misschien niet aandurven om momenteel een afspraak te maken, maar als u mij belt of mailt kunnen we samen zoeken naar een goede en werkbare veilige oplossing.
Ook telefonisch, via de mail of een ontmoeting op verantwoorde manier is er veel mogelijk.
Mijn adresgegevens: Tel. 06.27543158  mail: w.vanderwind@gmail.com

Ook vanaf deze plaats wil ik u Gods nabijheid en zegen toewensen in 2021.

Hartelijke groet, Ds. W. van der Wind.

 
 
terug
 
 
 
Ere Dienst (26-05-2024 (09:30)
meer
 
 
   
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.