PKN
Protestantse gemeente Tange-Alteveer
 
Purper / Paars

Purper / Paars

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De kleur purper werd verkregen, door een bepaalde stof uit de purpervis, die onder water moest worden gevist. (Een gevaarlijke baan die menig visser het leven koste.) De stof was zeer kostbaar en werd alleen gedragen door koningen en rijken. Het valt op dat purper in de bijbel alleen wordt gezien buiten het land Israël, aan het hof van wereldrijken. Purper staat symbool voor Water, als element van de schepping.
Ook staat ze symbool voor de wet. Dus: Purper --- Water --- Wet ----  is de kleur voor schulderkenning, boete doen en tot inkeer komen. Purper wordt gebruikt met advent en tijdens de lijdenstijd maar kan op verzoek ook worden gebruikt bij een rouwdienst.


De Symboliek op paarse het kleed
Op het paarse kleed staan drie kruisen in elkaar verweven, die in kleur ver-schillen, en ook een cirkel. Daarmee geven we de diepte van het lijden en de volkomen verzoening aan. De cirkel staat voor het Verbond.

terug
 
 
 

Eredienst
datum en tijdstip 01-03-2020 om 09:30
meer details

 
Gastenboek (ook voor vragen en Wensen)
KLIK OP ONDERSTAANDE LINK en klik dan op schrijf nieuw bericht
https://www.tboek.nl/gastenboek/websitegastenboek/
 
WAT IS NIEUW ? Klik op meer (hier onder )

meer
 
Digitaal Kerkblad
https://kerk-alteveer.jouwweb.nl/
 
 
Malawi Foto's
Hieronder staat de link voor de Foto's

https://fotoboek.worldservants.nl/2019/malawi/malawi_ma119/elzew03/slideshow
ZIE FOTO'S
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.