PKN
Protestantse gemeente Tange-Alteveer
 
Corona Corona


Protestantse Gemeente  Tange - Alteveer

Maatregelen rondom coronavirus
Tot en met zondag 29 maart zijn er geen kerkdiensten.
Als kerkenraad hanteren wij de richtlijnen die het RIVM en de PKN landelijk ons geven en adviseren. We zitten qua bezoekersaantallen onder de grens van 100 personen die de overheid als bovenmaat aan samenkomsten heeft verbonden. Tegelijk adviseren zij om alle sociale contacten met name voor ouderen en zieken, tot het minimum te beperken. Daarom gelasten wij als kerkenraad de diensten tot  en met zondag 29 maart af.

Alternatief voor kerkdienst:
Daarnaast verzorgt de Protestantse Kerk in samenwerking met de EO de komende zondagen meditaties op televisie ter vervanging van de kerkdiensten die niet doorgaan. Deze worden uitgezonden op NPO2 om 9.20 uur.

U kunt van de gelegenheid gebruik maken om oude kerkdiensten van onze kerk die u destijds aanspraken opnieuw te beluisteren via onze website www.pknalteveer.nl  of www.kerkoproep.nl.

Uiteraard hopen en bidden wij dat dit soort verregaande maatregelen effect hebben; en door dat effect ook weer spoedig opgeheven kunnen worden. Wij rekenen op uw begrip en medewerking.
Het virus heeft ook gevolgen voor het pastoraat. Het bezoekwerk in de gemeente ligt de komende periode nagenoeg stil. We willen niet onnodig mensen, en dan met name ouderen en lichamelijk zwakkeren aan het risico van besmetting bloot stellen. We zullen in de komende periode daarom voornamelijk ‘telefonisch pastoraat’ houden. Zolang als nodig. In geval van noodpastoraat kunt u uiteraard contact opnemen met de kerkelijk werker of de kerkenraad. In overleg wordt dan besloten hoe er eventueel geholpen kan worden.

Tot 31 maart vervallen alle activiteiten van de gemeente.
Graag willen we u ook wijzen op onze website waar u alle informatie kunt vinden en ook via een gastenboek informatie met elkaar kunt gaan delen. www.pknalteveer.nl

We hopen dat dit alles bij zal dragen aan de bestrijding van dit virus.  
We denken aan en bidden voor iedereen die op wat voor manier dan ook getroffen wordt door deze pandemie. We bidden voor kracht voor een ieder die zich inzet voor de bestrijding van dit virus.
We vragen u dit binnen uw kringen zoveel mogelijk bekend te maken zodat we in korte tijd veel mensen kunnen bereiken.

Gods zegen voor jullie allemaal,

De kerkenraad van de protestantse gemeente Tange Alteveer.
 
terug
 
 
 
Bladvulling
Herfst....... meer
 
Rechtstreeks Kerkdienst bekijken
https://www.youtube.com/channel/UCqkp5ZNExnKQn0P1AQUFubA?disable_polymer=true
  meer
 
Digitaal Kerkblad
https://kerk-alteveer.jouwweb.nl/
 
 
Gastenboek (ook voor vragen en Wensen)
KLIK OP ONDERSTAANDE LINK en klik dan op schrijf nieuw bericht
https://www.tboek.nl/gastenboek/websitegastenboek/
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.