PKN
Protestantse gemeente Tange-Alteveer
 
Ter Overdenking Ter Overdenking

LET OP !!! WAARSCHUWING !!! GEVAARLIJKE SITUATIE !!! Wie kent het niet, deze woorden, die je wel eens tegenkomt in het verkeer of bij een weeralarm. Ook nu in deze coronatijd worden we aan alle kanten gewaarschuwd om op te letten.    In het begin zijn we best alert en volgzaam om die waarschuwingen niet links te laten liggen en letten we steeds goed op. 

Maar hoe langer het duurt....... hoe meer er een wat nonchalante houding komt ten opzichte van de waarschuwingen. Er komt een gedachte naar voren dat het allemaal nog wel mee zal vallen, we lezen het nog wel, maar in onze handelingen zien we toch dat het ons niet meer zo raakt. 

We letten er steeds minder op. Het zal wel aan mij voorbijgaan wordt een denken die je leven bepaald.         Maar of dat nu zo verstandig is ??

Ook in ons geloofsleven kan het zo gaan, er kan zo maar een gezapigheid optreden,....... een gerustheid...... een vanzelfsprekendheid dat je de dingen doet vanuit je geloof, maar in een sleur....... zonder je er nog over te verbazen of blij van te worden dat de Geest in je werkt.

Lees hier het Woord van God, Jezus waarschuwt voor werken vanuit je geloof, maar zonder de liefde van God in je leven. 

Hij geeft het voorbeeld van een boom, deze groeit wel, maar er komen geen vruchten aan, dus heb je uiteindelijk niets aan die boom. Ons geloof moet ten allen tijde vruchten voortbrengen, het moet bloeien en groeien, het moet Gods liefde uitstralen en geen gevoel creëren van het zal wel goed komen. We moeten ons elke dag blijven verwonderen over Zijn genade en liefde anders kan het zo maar zijn dat we straks bij God niet herkend worden als Zijn kind…….

Dan zegt God dat ons gedrag andere mensen niet tot geloof heeft gebracht maar dat ze in de zonde zijn gebleven. 

Laten wij als leden van Zijn gemeente bidden dat we die liefde steeds weer beseffen en met die liefde onze naaste het evangelie verkondigen.

Martin Leussink


 
terug
 
 
 
Rechtstreeks Kerkdienst bekijken (Nog in Test Fase)
https://www.youtube.com/channel/UCqkp5ZNExnKQn0P1AQUFubA?disable_polymer=true
  meer
 
Digitaal Kerkblad
https://kerk-alteveer.jouwweb.nl/
 
 
Gastenboek (ook voor vragen en Wensen)
KLIK OP ONDERSTAANDE LINK en klik dan op schrijf nieuw bericht
https://www.tboek.nl/gastenboek/websitegastenboek/
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.