PKN
Protestantse gemeente Tange-Alteveer
 
Ter Overdenking Ter Overdenkingn.a.v. Markus 8 vers 14 – 21

Jezus zegt tegen ons “jullie zouden het nu toch moeten begrijpen!” De leerlingen van Jezus zijn in het Bijbelgedeelte druk met de dagelijkse beslommeringen. Dit terwijl ze het heil van dichtbij gezien hebben.
Ook wij zijn net als de leerlingen gefocust op ons leventje hier. Maar pas op, Jezus waarschuwt om ons niet te laten afleiden door onbelangrijke zaken. In Joh. 6 vers 63 staat het heel duidelijk: “het aardse bestaan kan jullie niet redden. Alleen de Heilige Geest geeft het eeuwige leven.
Als je mijn woorden gelooft, zul je de Heilige Geest krijgen, en zul je leven.”
Begrijpen we het nog steeds niet? Wij kunnen de strijd niet winnen. Gelukkig mogen we deze maand opnieuw het Kerstfeest vieren. Het feest waar we gedenken dat ons voorbeeld en Zaligmaker is geboren. Jezus is geboren om ons tot voorbeeld te zijn.
Laten we dan ook doen wat Hij ons opdraagt.
Ons leven hier leiden alsof we vreemdelingen zijn die op weg zijn naar onze uiteindelijke bestemming.
Dat relativeert, vind u ook niet. Dat maakt het hier en nu minder zwaar.  “Want Maria zal een zoon krijgen. Ze moet hem Jezus noemen. Hij zal zijn volk redden, Hij zorgt ervoor dat al hun zonden vergeven worden.”  Jezus zegt ook dit jaar tegen ons: “jullie zouden het nu toch moeten begrijpen.”                (PvdL)

 
terug
 
 
 
Bladvulling
meer
 
Digitaal Kerkblad
https://kerk-alteveer.jouwweb.nl/
 
40 Dagen Kalender
 
 
Rechtstreeks Kerkdienst bekijken
https://www.youtube.com/channel/UCqkp5ZNExnKQn0P1AQUFubA?disable_polymer=true
  meer
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.