PKN
Protestantse gemeente Tange-Alteveer
 
Vanuit de kerkenraad Vanuit de kerkenraad

8 november vergaderde de kerkenraad

Als opening lazen we Psalm 27 : Laten we onze kracht zoeken in gebed en ons vertrouwen stellen op de Heer!

Er werden voorbereidingen gemaakt en een tijdpad besproken  voor het rondleiden van Proponent J. Admiraal. Aansluitend de gemeenteavond en stemming deze heeft inmiddels plaatsgevonden en de vereiste tweederde meerderheid voor het beroepen van Proponent J. Admiraal werd ruimschoots behaald.
Zondag 27 november zal afgekondigd worden dat gemeenteleden 5 dagen hebben om bezwaar te maken tegen de procedure zoals die is gevolgd. Mocht er geen bezwaar gemaakt worden dan kan het beroep gebracht worden. Hervormd Nieuwe Pekela heeft deze stappen al doorlopen.
Na het brengen van het beroep heeft Proponent J. Admiraal 3 weken bedenktijd.

De kerkrentmeesters zullen een lijst voor in de hal neerleggen waarop vrijwilligers zich kunnen inschrijven om het koffiedrinken te verzorgen respectievelijk de eerste of derde zondag van de maand..
Er is een aanvraag gedaan voor een collecte voor onze eigen jeugd het college van diakenen heeft hierover in hun vergadering besloten de collecte van 2e zondag van december te bestemmen voor de jeugd.

De lijst voor het bezorgen van de kerstbakjes zal 27 november in de hal gelegd worden.
Er wordt besloten dat we 13 november het Heilig Avondmaal nog zullen vieren middels het ronddelen van brood en wijn.
Er worden suggesties gedaan voor als we weer aan tafels voor in de kerk het heilig avondmaal zullen vieren.
Het brood ronddelen en als we allemaal hebben dan gezamenlijk eten. De wijn in kleine bekertjes laten deze ook ronddelen en ook gezamenlijk drinken. Punt voor de volgende vergadering.

M. van Noordennen is aanwezig geweest op de zendingsavond in Onstwedde en kreeg daar te horen dat Alteveer aan de beurt was om een zendingsavond te organiseren. Er zijn voorbereidingen in gang gezet om begin januari een zendingsavond te organiseren in Tange-Alteveer

Ds. van der Wind heeft van zijn behandelend arts te horen gekregen tijdelijk een stapje terug te moeten doen; zijn werkzaamheden binnen onze gemeente worden door de ouderlingen overgenomen. Ds. van der Wind gaat ervan uit dat hij per januari zijn werkzaamheden weer op zal pakken.
Ds. Noorlander is bereid gevonden deze periode waar te nemen voor crisispastoraat en/of een eventuele begrafenis/rouwdienst. (Communicatie gaat via de scriba)

De volgende kerkenraadsvergadering is D.V. dinsdagavond 13 december.

 
terug
 
 
 
Kerstnachtdient
meer
 
Digitaal Kerkblad
https://kerk-alteveer.jouwweb.nl/
 
Kerkdienst Bekijken of beluisteren
meer
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.