PKN
Protestantse gemeente Tange-Alteveer
 
Ter Overdenking Ter Overdenking

Romeinen 15 : 13

De God nu der hope vervulle u met louter vreugde en vrede in uw geloof, om overvloedig te zijn in de hoop, door de kracht des heiligen Geestes

Misschien weet je met je verstand dat God het goede met je voorheeft, maar spreekt je gevoel een andere taal. Je bent teleurgesteld in jezelf of in de ander. Er zijn vragen waarom God de dingen toelaat in je leven die pijn doen. Je verstand zegt dat God trouw en betrouwbaar is, maar wanneer mag je het zien? Je bidt al tijden voor iemand, maar er lijkt geen verandering te komen.

Vreugde is niet bepaald een natuurlijke reactie als moeilijkheden of verdriet je pad kruisen. Soms is de vrede dan ver te zoeken en het vertrouwen wankelt.
Praat met God over de zorgen die je hebt en leg ze neer bij Hem. Alleen als je hoofd en handen leeg zijn, kan Hij ze vullen met Zijn Hoop, Zijn Vrede en Zijn Blijdschap. Dat gaat verder dan je gevoel en het gaat je verstand te boven. Hoe meer je vasthoud aan wat God in het verleden heeft gedaan, hoe meer je geloof en vertrouwen groeit voor de toekomst. Hij is je Kracht als je jezelf toevertrouwt aan Hem.

Op de Heer hopen, is verwachten dat Hij ons de Kracht geeft op het juiste moment. Liefdevol geeft Hij ons vaak meer dan wij hebben gevraagd. Dat is Zijn Genade! Het enige wat Hij van ons vraagt is: ‘Vertrouw Mij en Ik zal het doen.’

Wat mij mogen doen is: Hem aanroepen en Zijn Hand vastpakken. Dan neemt God het probleem niet altijd gelijk weg, maar je gaat er samen met Hem doorheen. Stel je hoop op de Vader en beperk Zijn werk in jouw leven niet. Hij geeft ons nieuwe Kracht om weer op te staan en onze weg te vervolgen.

 A. Wolfs

 
terug
 
 
 
Liturgie (02-10-2022) (09:30 uur)
meer
 
Kerkdienst Bekijken of beluisteren
meer
 
Digitaal Kerkblad
https://kerk-alteveer.jouwweb.nl/
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.