PKN
Protestantse gemeente Tange-Alteveer
 
Catechisaties Catechisaties

Voor mij een beetje onverwacht, maar afgelopen woensdag was de laatste avond van catechisatie, dit vanwege het eind van het seizoen.
Hoe dan ook kwam dat voor mij iets te vroeg omdat we de laatste maanden niet altijd bij elkaar konden komen vanwege dat gedoe met corona. (daar word ik langzamerhand wel een beetje zat van.... wie niet?)
Hoe dan ook heb ik enorm genoten van de jeugd van de gemeente.
Wat zijn het prachtige jongeren, die positief zijn als het gaat om geloof en de betekenis ervan voor hun leven. Iedere keer als we bij elkaar kwamen was ik verbaasd over het aantal jongeren wat er was, de bijbel die ze meebrachten en de goede gesprekken die we hadden.
Ik hoop en zie ernaar uit om, als dat mag en kan, in september verder te gaan en met hen te zoeken naar een relatie met God.
De belijdenisgroep gaat nog even door.
Afgelopen week hebben we dat afgesproken omdat er nogal wat avonden waren uitgevallen. We hebben nog niet afgesproken wanneer we stoppen, maar de gesprekken die we hebben gaan o.a. ook over relatie met God en hoe leer je bidden zodat je in je eigen woorden met God kan spreken zoals je spreekt met een vriend. Dat is de relatie die Mozes had met God.
Voor ons kan dat ook omdat de Heilige Geest is gekomen die in ons hart wil wonen en waardoor wij kunnen spreken met en luisteren naar God.
Het is prachtig.

Jongelui van Alteveer; dankjewel.

Het was en is een voorrecht voor mij met jullie samen te ontdekken hoe het geloof de basis in je leven kan zijn.

Nogmaals dank.

Hartelijke groet,
Harry
terug
 
 
 
Nieuwe leiding Törfclub gezocht
meer
 
Kerkdienst Rechtstreeks Bekijken of beluisteren
meer
 
Digitaal Kerkblad
https://kerk-alteveer.jouwweb.nl/
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.