PKN
Protestantse gemeente Tange-Alteveer
 
De wereld staat stil De wereld staat stil
De wereld staat stil....ouderen krijgen noodgedwongen weinig tot geen bezoek, daarom wilden de catechisanten de ouderen van onze gemeente laten weten dat er aan hen gedacht wordt. Er werd iets lekkers gebracht met daarbij een kaartje ! 

Oproep luiden kerkklokken

Om in deze onzekere tijd een boodschap van bemoediging, hoop en troost te verspreiden, roept de Raad van Kerken ook alle kerken in Nederland op om de komende drie woensdagen (18 en 25 maart en 1 april) van 19.00 – 19.15 uur de kerkklokken te luiden. Met deze ‘klokken van hoop en troost’ kunnen kerken mensen met elkaar verbinden over de grenzen van sociaal isolement heen. Het is tevens een oproep tot gebed en andere vormen van steun voor alle zieken en voor wie zich inzetten voor de gezondheid en veiligheid van medemensen.

Maatregelen rondom coronavirus

Tot en met zondag 5 april zijn er geen kerkdiensten.
Als kerkenraad hanteren wij de richtlijnen die het RIVM en de PKN landelijk ons geven en adviseren. We zitten qua bezoekersaantallen onder de grens van 100 personen die de overheid als bovenmaats aan samenkomsten heeft verbonden. Tegelijk adviseren zij om alle sociale contacten met name voor ouderen en zieken, tot het minimum te beperken. Daarom gelasten wij als kerkenraad de diensten tot  en met zondag 5 april af.

Alternatief voor kerkdienst:
Als alternatief en als blijk van landelijke verbondenheid worden op zondag om 9.20 uur op NPO 2 korte meditaties gehouden vanuit de kapel van het landelijk dienstencentrum van de PKN. Dit wordt op TV uitgezonden door de EO.
U kunt ook van de gelegenheid gebruik maken om oude kerkdiensten van onze kerk die u destijds aanspraken opnieuw te beluisteren via onze website www.pknalteveer.nl  of www.kerkoproep.nl.

Uiteraard hopen en bidden wij dat dit soort verregaande maatregelen effect hebben; en door dat effect ook weer spoedig opgeheven kunnen worden. Wij rekenen op uw begrip en medewerking.
Het virus heeft ook gevolgen voor het pastoraat. Het bezoekwerk in de gemeente ligt de komende periode nagenoeg stil. We willen niet onnodig mensen, en dan met name ouderen en lichamelijk zwakkeren aan het risico van besmetting bloot stellen. We zullen in de komende periode daarom voornamelijk ‘telefonisch pastoraat’ houden. Zolang als nodig. In geval van noodpastoraat kunt u uiteraard contact opnemen met de kerkelijk werker of de kerkenraad. In overleg wordt dan besloten hoe er eventueel geholpen kan worden.

Tot 9 april vervallen alle activiteiten van de gemeente.
Graag willen we u ook wijzen op onze website waar u alle informatie kunt vinden en ook via een gastenboek informatie met elkaar kunt gaan delen. www.pknalteveer.nl
 
terug
 
 
 
Hoe herken je CORONA ?
meer
 
Corona Gebed

Lieve God,

Wat moeten we ervan denken
nu het coronavirus zo dichtbij is gekomen
en de eerste mensen in ons land besmet zijn?

We willen vertrouwen dat het goed komt.
We willen onszelf en anderen niet bang maken.
We willen realistisch blijven, en verstandig zijn met hygiëne.

Maar we voelen ook onze kwetsbaarheid.
We voelen de ongrijpbaarheid
en de grilligheid van het virus dat om zich heen grijpt.

Sommigen noemen het een hype
en het lijkt ineens over niks anders te gaan.
God geef ons open ogen om al het nodige te doen,
en de durf om te doen wat we niet hoeven te laten.

Geef wijsheid aan onze artsen en verpleegkundigen,
onze bestuurders en wetenschappers.
Geef vertrouwen in hun kunde.
Geef geloof in een goede afloop.
Geef verbondenheid met wie het allerkwetsbaarst zijn,
en met hen die door andere ziekten zich kwetsbaar voelen.

Ons leven is uit en in uw hand.
Behoed ons en bewaar ons.

Amen 

 
Gastenboek (ook voor vragen en Wensen)
KLIK OP ONDERSTAANDE LINK en klik dan op schrijf nieuw bericht
https://www.tboek.nl/gastenboek/websitegastenboek/
 
Digitaal Kerkblad
https://kerk-alteveer.jouwweb.nl/
 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.